home
fi ru en

12.10.2017 Linkki yritystulkin käyttöön

Tutustu yritystulkkiin osoitteessa:

http://www.yritystulkki.fi/fi/alue/lieke/

Yritystulkki kääntää yrittämisen selkokielelle. Selkeällä opastuksella, hyvillä neuvoilla ja käytännöllisillä työkaluilla voit omatoimisesti kehittää yritystoimintaasi tai perustaa uuden yrityksen. Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat sinua yrityksen arkirutiineiden ja liikesuhteiden hoidossa. Lisäksi Yritystulkista löytyvät työkirjat markkinoinnin ja myynnin omatoimiseen hoitamiseen.
 
Lieksan Kehitys Oy LieKe tarjoaa yritystulkin lieksalaisten yritysten ja yritystoimijoiden käyttöön. Muista koulutus 31.10.
  
Marja Hietala

Yritysneuvoja EAT
marja.hietala@lieksada.fi
p. +358 40 181 7804

11.10.2017 Yritystulkki -palvelu lieksalaisten yritysten käyttöön, koulutus 31.10.

Lieksan Kehitys Oy LieKe ja Jadelcons Oy järjestävät Yritystulkki -työkalun käyttökoulutuksen 31.10.2017 klo 13.00 – 15.30 Lieksan ammattiopistolla, os. Kuhmonkatu 32, Lieksa.
 
Yritystulkki on netin kautta käytettävä yrittäjän tietopankki, joka sisältää ajantasaista tietoa yritystoiminnan eri osa-alueilta. Yritystulkista löytyvät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen suunnitteluun, rahoitukseen, perustamiseen sekä talouden ja markkinoinnin omatoimiseen hoitamiseen.
 
Lieksan Kehitys Oy LieKen kustantamaa Yritystulkin materiaalia saavat käyttää yksityishenkilöt, yritykset ja oppilaitokset vapaasti ilman korvausta omassa käytössään. Se soveltuu aloittavalle ja toimivalle yrittäjälle sekä opetuskäyttöön.
 
Koulutuksissa harjoitellaan omalla tietokoneella todellisin Case-esimerkein.
Ilmoittautumiset Marjalle viimeistään 24.10.2017
 
Lisätietoa: http://www.yritystulkki.fi/fi/
 
Marja
 
Marja Hietala
Yritysneuvoja EAT
marja.hietala@lieksada.fi
p. +358 40 181 7804

12.09.2017 Työtä Lieksassa -rekrytapahtuma 20.9.2017 kello 12-15

Mukaan on ilmoittautunut seuraavat yritykset:

 • A & R Sveholm Oy
 • Amcor Flexibles Finland Oy
 • Humaniores Oy
 • Jalosteel Oy
 • Joptek Oy Composites
 • Jätehuolto Teuvo Lehikoinen Ky
 • Kela yhteyskeskus
 • Lieksan kaupunki
 • Lieksan Kristillinen opisto ja Valpas Ratkaisut Oy
 • Pankaboard Oy
 • Pohjois-Karjalan Oppisopimustoimisto
 • Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO, Lieksa
 • Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelu ky
 • Porokylän Leipomo Oy
08.09.2017 LIEKSAN KAUPUNGIN KEVÄTNIEMEN BIOTERMINAALIALUEEN RAKENTAMISEN KILPAILUTUS KÄYNNISSÄ

Työt käyntiin lokakuun lopussa

Lieksassa Kevätniemen alueen kehittäminen biotuotannon keskittymäksi saa konkreettisen lähtölaukauksen loppusyksyllä. –Tavoitteena on rakentaa Kevätniemeen alue, joka tukee alueella jo olevaa yritystoimintaa, mutta mahdollistaa myös uusien bio- ja metsäklusterin yritysten sijoittumisen Lieksaan, taustoittaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. –Alueelta on varannut tontin myös Green Fuel Nordic Oy, joka suunnittelee bioöljyjalostamon rakentamista Kevätniemeen, kaupunginjohtaja Määttänen tarkentaa.

Lieksan kaupunki kilpailuttaa meneillään olevassa kilpailutuksessa Kevätniemen bioterminaalialueen rakentamistöitä. Kevätniemen alue käsittää 8,2 hehtaaria ja se sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta.

–Kilpailutettava alue on jaettu kolmeksi eri tontiksi, joilla on erilaiset käyttötarkoitukset, kertoo Lieksan kadunrakennuspäällikkö Ilkka Puumalainen.

-Tontti 1 käsittää bioterminaalialueen, ja se rakennetaan tässä kohtaa valmiiksi asfaltointeineen ja valaistuksineen, Puumalainen tarkentaa. Tontti 2 on kohdennettu bioöljyjalostamolle ja tontti 3 mahdollisille muille bioteollisuusyrityksille. –Näiden kahden tonttien osalta tehdään samalla raivaus, pintamaiden poisto sekä vesihuollon liittymävalmius, jos kustannustaso pysyy suunnitellussa. 

-Kevätniemen työt aloitetaan tontin alueella kulkevien vesi- ja viemärilinjojen siirtämisellä radan varteen, minkä jälkeen alueella päästään jatkamaan muita töitä, valottaa kadunrakennusmestari Puumalainen työjärjestystä. -Alueelle rakennetaan myös meluvalli.

Pohjois-Karjalan liitto on myöntänyt Lieksan kaupungille vuoden 2017 Euroopan aluekehitysrahaston ja valtion rahoitusta hankkeelle ”Kevätniemen yritysalueen vahvistaminen; bioterminaali, infrastruktuuri ja kokonaissuunnittelu”. –Hanke on edesauttamassa Kevätniemen alueen kehittymistä tässä mittakaavassaan, sanoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. –Vesi- ja viemärilinjojen siirtotyö ei kuulu hankerahoituksen piiriin; siirtotyö kilpailutetaan nyt samanaikaisesti ja tehdään kaupungin omilla varoilla.

Töiden on kilpailutuksen jälkeen tarkoitus alkaa lokakuun lopussa. –Ja urakan on oltava valmiina viimeistään kesäkuun puolivälissä 2018, Puumalainen linjaa.

Kilpailutuksen tekee Pohjois-Karjalan hankintatoimi, joka antaa myös kilpailutuksesta lisätietoja, hankinta@jns.fi. Kilpailutus löytyy Hilmasta, www.hankintailmoitukset.fi.

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 04010 44001

Ilkka Puumalainen, kadunrakennuspäällikkö, p. 04010 44745

01.08.2017 Marja Hietala aloitti yritysneuvojana

Lieksan Kehitys Oy LieKe aloittaa toimintansa elokuun loppupuolella, mutta jo nyt yrityksiä auttaa ja neuvoo Pikesistä monille lieksalaisille yrityksille tuttu Marja Hietala. Marjan löydät Teollisuuskylän toimistolta (Energiatie 2, Lieksa).

Olipa kyse sitten yrityksen investoinneista, yrityksen kehittämistarpeista, uuden yrityksen perustamisesta tai vaikkapa sukupolvenvaihdoksesta, kannattaa olla yhteydessä!

04.07.2017 Uuden kehittämisyhtiön nimeksi Lieksan Kehitys Oy LieKe

LieKe aloittaa toimintansa elokuun aikana. Mutta jo ennen tätä, mikäli sinulla on yrityksen kehittämistarpeita tai kaipaat neuvontaa vaikkapa uuden yrityksen perustamiseen, kannattaa olla yhteydessä teollisuuskylän Harri Välimäkeen.


 

Lisätiedot

Harri Välimäki
p. 050 379 9112
harri.valimaki@lieksada.fi

02.06.2017 KUTSU KOLIN KEHITTÄMISEN ASUKASTYÖPAJAAN

KUTSU KOLIN KEHITTÄMISEN ASUKASTYÖPAJAAN

Seurojen talolle (osoite Merilänrannantie 4C)
15.6.2017 klo 17.00-19.00

Tervetuloa vaikuttamaan Kolin matkailun tulevaisuuteen! Tule ideoimaan millainen Koli on matkailukohteena vuonna 2050. Millaisia pysyvän ja vapaa-ajan asumisen mahdollisuuksia, uusia työpaikkoja ja palveluja Kolin alue voisi tulevaisuudessa tarjota?

Avaa kutsu kokonaisuudessaan pdf-muodossa tästä ->

02.06.2017 Ajankohtaista tietoa yrityksille Lieksan kaupungilta 9.6.2017 Kulttuurikeskuksella

Lieksalaisessa elinkeinokentässä on tämän vuoden aikana tapahtumassa suurempia muutoksia kuin koskaan aiemmin. Kaupungin organisaatiota uudistetaan ja konsernin yhtiöitä järjestellään uudelleen. Kaupunkikiin-teistöt, sisältäen mm. asunnot ja teollisuustilat, keskitetään yhteen yhtiöön ja yritysten kehittämistoiminta toi-seen.   

Tervetuloa tapaamaan kaupungin johtoryhmäläisiä! Tilaisuudessa käydään läpi kaupungin uusi organisaa-tiorakenne vastuuhenkilöineen, samoin kuin halutaan kuunnella erityisen tarkalla korvalla mitä yritykset odot-tavat kaupungilta ja uusilta yhtiöiltä, ja mitä konkreettisia tarpeita elinkeinoelämällä on. 

OHJELMA 
9.6.2017, kello 8:00 -10:00 
Lieksan kulttuurikeskus, Brahesali 
Pielisentie 9-11, Lieksa

 • 8:00 Aamukahvit
 • 8:30 Tilaisuuden avaus, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen
  • Kaupungin uusi organisaatio
  • Kaupungin johtoryhmän ja vastuualueiden esittely: hallintojohtaja Johanna Tähkiö, hyvin-vointijohtaja Arto Sihvonen, elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen, toimitusjohtaja Harri Välimäki, toimitusjohtaja Jarmo Vacklin
 • 10:00 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa!

Lisätiedot
Elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen, p. 04010 44009, susanna.saastamoinen@lieksa.fi Toimitusjohtaja Harri Välimäki, Lieksan teollisuuskylä Oy, p. 050 379 9112, harri.valimaki@lieksada.fi Toimitusjohtaja Jarmo Vacklin, Pieliskodit Oy, p. 040 308 4988, jarmo.vacklin@pieliskodit.fi 

 

18.05.2017 Lieksassa laitetaan uutta vaihdetta silmään elinkeinojen kehittämisessä


Uuden kehitysyhtiön perustaminen kaupunginhallituksessa


Lieksalaisessa elinkeinokentässä on tämän vuoden aikana tapahtumassa suurempia muutoksia kuin koskaan aiemmin. Kaupungin osalta muutos on lähtenyt liikkeelle viime vuonna uudistetusta strategiasta, jossa painotetaan muun muassa kasvupainotteista elinkeinopolitiikkaa. 

Kasvua ja yritysmyönteisyyttä pyritään vahvistamaan esimerkiksi selkeyttämällä kaupunkikonsernin organisaatiorakennetta. Jatkossa kaupunkikiinteistöt, sisältäen mm. asunnot ja teollisuustilat, keskitetään yhteen yhtiöön ja yritysten kehittämistoiminta toiseen.  Kaupunginvaltuusto päätti organisaatiorakenteen kehittämisestä viime syksynä ja nyt ollaan vauhdikkaimmassa toteutusvaiheessa. Taustoittaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. 

Lieksan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Välimäen ensimmäiset työviikot ovat kuluneet uuden kehitysyhtiön valmistelun parissa muun muassa tapaamalla lieksalaisia yrittäjiä. Valmistelutyössä halutaan kuunnella erityisen tarkalla korvalla mitä yritykset odottavat kaupungilta ja uudelta kehitysyhtiöltä ja ennen kaikkea mitä konkreettisia tarpeita elinkeinoelämällä on. Valmistelussa tavoitteena on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa vielä tämän kesän aikana - elokuun alusta. 

Ensimmäisenä tehtävänä uudella yrityksellä on varmistaa yritysneuvonnan palvelujen jatkuvuus. Tarkoituksena on, että yritysneuvonnan palvelut ovat kaikkien lieksalaisten yritysten käytettävissä, oli kyse sitten yrityksen perustamisesta, kehittämisestä, investoinneista tai vaikkapa omistajanvaihdoksesta. Jatkossa kehittämishankkeet pyritään toteuttamaan mahdollisimman suoraviivaisesti ja yrityslähtöisesti – kun yrityksellä on kehittämishaasteita tai uusia suunnitelmia, niihin reagoidaan välittömästi ja tarvittaessa haetaan paras mahdollinen osaaminen yrityksen toiminnan tueksi.

Uuden kehitysyhtiön perustaminen on 22.5. Lieksan kaupunginhallituksen käsittelyssä. Aktiivinen ja asiantunteva tuki yritystoiminnalle sekä toimivat ja joustavat tilaratkaisut ovat keskeisessä roolissa kaupungin tulevaisuuden ja elinvoiman kannalta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen näkeekin, että nyt toteutettavat ratkaisut ovat merkittäviä askeleita kohti tulevaisuuden Lieksaa – energistä ja rohkeaa menestyjää! 

Lisätiedot:

Jarkko Määttänen, Lieksan kaupunginjohtaja, p. 040 104 4001
Harri Välimäki, Lieksan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja, p. 050 379 9112

21.04.2017 Lieksan Teollisuuskylää luotsataan uusin voimin


Harri Välimäki aloitti yrityksen toimitusjohtajana


Pääsiäiseltä alkoi Lieksan Teollisuuskylä Oy:ssä uusi vaihe, kun yritystä pitkään johtanut Markku Vuorenmaa luovutti tehtävänsä Harri Välimäelle. –Tapahtuma on merkittävä, sillä Vuorenmaa on luotsannut yritystä jo yli 30 vuoden ajan. On hienoa, että Markku on vielä kesän ajan yrityksen käytettävässä – niin pitkään hän on talossa ollut ja paljon tietoa ja kokemusta on vielä siirrettävänä, korostaa tuore toimitusjohtaja Harri Välimäki 

–Lieksa on hyvin mielenkiitoisessa vaiheessa ja paljon positiivista on tapahtumassa. Kaupungissa on ryhdytty sanoista tekoihin ja näyttääkin, että esimerkiksi Kevätniemen alueella tapahtuu nyt asioita, joita on odotettu vuosia ja osin jopa vuosikymmeniä. Lieksan elintarviketeollisuus on voimakkaassa kasvussa yritysten panostaessa muun muassa erikoistuneeseen tuotantoon. Kaupungissa on monipuolinen yrityskanta ja suhteellisen paljon vientiin panostavia yrityksiä, luettelee Välimäki ensimmäisiä havaintojaan alueen elinkeinoelämästä.

Ensimmäisiä tehtäviä Välimäellä on valmistella kaupungin uuden kehittämisyhtiön toiminnan aloitusta. –Valmistelutyössä ja muutoinkin haluan kuunnella yritysten näkökulmaa; mitä yritykset odottavat kaupungilta ja uudelta kehittämisyhtiöltä ja ennen kaikkea mitä konkreettisia tarpeita niillä on eli jalkatyötä riittää, Välimäki jatkaa.  

Lieksa painottaa strategiassaan kasvupainotteista elinkeinopolitiikkaa. Uusi kehittämisyhtiö keskittyy jatkossa erityisesti yritystoimintojen kehittämiseen ja yrityskiinteistöihin liittyvät toiminnot keskitetään erilliseen kiinteistöyhtiöön. Kaupungin johtoryhmä on keskeinen toimija toteutettaessa näitä strategisia päätöksiä ja uusia linjauksia elinkeinojen kehittämiseksi. Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen näkeekin, että Välimäen osallistuminen johtoryhmän työskentelyyn tuo siihen merkittävästi uutta osaamista ja näkemystä yritysten kehittämistoiminnasta. 

Yritysten kehittämistoiminta vahvistuu merkittävästi kevään aikana, kun Lieksan Teollisuuskylä Oy aloittaa uudenlaisen yhteistyön lieksalaislähtöisen Samuli Taposen vetämän Future Missions Oy:n kanssa. Yhteistyön painopisteenä on mikro- ja pienyritysten kasvuhakuinen neuvontatyö sekä yritysten hallitustyöskentelyn vauhdittaminen. Toimintamallilla tavoitellaan suoraviivaista ja joustavaa toimintaa, jolla varmistetaan yritysten kehittämistoiminnan tehokas toteutus kaupungissa –jatkaa vielä toimitusjohtaja Välimäki


Lisätiedot:
Jarkko Määttänen, Lieksan kaupunginjohtaja, p. 040 104 4001
Jukka Pöppönen, Lieksan Teollisuuskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja, p. 0400 575 038
Harri Välimäki, Lieksan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja, p. 050 379 9112