home
fi ru en
18.05.2017

Lieksassa laitetaan uutta vaihdetta silmään elinkeinojen kehittämisessä

Lieksalaisessa elinkeinokentässä on tämän vuoden aikana tapahtumassa suurempia muutoksia kuin koskaan aiemmin. Kaupungin osalta muutos on lähtenyt liikkeelle viime vuonna uudistetusta strategiasta, jossa painotetaan muun muassa kasvupainotteista elinkeinopolitiikkaa.


Uuden kehitysyhtiön perustaminen kaupunginhallituksessa


Lieksalaisessa elinkeinokentässä on tämän vuoden aikana tapahtumassa suurempia muutoksia kuin koskaan aiemmin. Kaupungin osalta muutos on lähtenyt liikkeelle viime vuonna uudistetusta strategiasta, jossa painotetaan muun muassa kasvupainotteista elinkeinopolitiikkaa. 

Kasvua ja yritysmyönteisyyttä pyritään vahvistamaan esimerkiksi selkeyttämällä kaupunkikonsernin organisaatiorakennetta. Jatkossa kaupunkikiinteistöt, sisältäen mm. asunnot ja teollisuustilat, keskitetään yhteen yhtiöön ja yritysten kehittämistoiminta toiseen.  Kaupunginvaltuusto päätti organisaatiorakenteen kehittämisestä viime syksynä ja nyt ollaan vauhdikkaimmassa toteutusvaiheessa. Taustoittaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. 

Lieksan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Välimäen ensimmäiset työviikot ovat kuluneet uuden kehitysyhtiön valmistelun parissa muun muassa tapaamalla lieksalaisia yrittäjiä. Valmistelutyössä halutaan kuunnella erityisen tarkalla korvalla mitä yritykset odottavat kaupungilta ja uudelta kehitysyhtiöltä ja ennen kaikkea mitä konkreettisia tarpeita elinkeinoelämällä on. Valmistelussa tavoitteena on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa vielä tämän kesän aikana - elokuun alusta. 

Ensimmäisenä tehtävänä uudella yrityksellä on varmistaa yritysneuvonnan palvelujen jatkuvuus. Tarkoituksena on, että yritysneuvonnan palvelut ovat kaikkien lieksalaisten yritysten käytettävissä, oli kyse sitten yrityksen perustamisesta, kehittämisestä, investoinneista tai vaikkapa omistajanvaihdoksesta. Jatkossa kehittämishankkeet pyritään toteuttamaan mahdollisimman suoraviivaisesti ja yrityslähtöisesti – kun yrityksellä on kehittämishaasteita tai uusia suunnitelmia, niihin reagoidaan välittömästi ja tarvittaessa haetaan paras mahdollinen osaaminen yrityksen toiminnan tueksi.

Uuden kehitysyhtiön perustaminen on 22.5. Lieksan kaupunginhallituksen käsittelyssä. Aktiivinen ja asiantunteva tuki yritystoiminnalle sekä toimivat ja joustavat tilaratkaisut ovat keskeisessä roolissa kaupungin tulevaisuuden ja elinvoiman kannalta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen näkeekin, että nyt toteutettavat ratkaisut ovat merkittäviä askeleita kohti tulevaisuuden Lieksaa – energistä ja rohkeaa menestyjää! 

Lisätiedot:

Jarkko Määttänen, Lieksan kaupunginjohtaja, p. 040 104 4001
Harri Välimäki, Lieksan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja, p. 050 379 9112